De Benzing M1 van Luna,

 

18 juni 2013

Een aantal weken geleden zijn Bep van den Berg en haar team naar de Benzing fabriek: Gantner in Oostenrijk afgereisd. Daar werd o.a. over de toekomst van de duivensport gesproken. Onze sport lijkt aan vergrijzing onderhevig, althans zo werd in eerste instantie gesteld. Totdat Bep over Luna vertelde, een onlangs aangemeld lid van vereniging De Vriendschap te Leidschendam. Luna een meisje van 12 jaar uit Den Haag heeft zich dit jaar als nieuw enthousiast lid opgegeven.

Al op heel jonge leeftijd heeft Luna zich voor duiven geïnteresseerd. Vanuit de wandelwagen werd duiven voeren in het park een traditie. Er zaten duiven met ringen bij. Duiven werden opgevangen, verzorgd en vlogen letterlijk in huis. Totdat het te gek werd en haar vader zelf een duivenhok op het dakterras heeft gebouwd. Door steeds meer informatie te verzamelen en veel lezen werd zij wijzer.

Op een dag werden een aantal duiven door Luna in een bananendoos naar het station gebracht. Een reiziger op weg naar het zuiden van Nederland werd overgehaald (tegen betaling van een presentje) om de doos in de trein mee te nemen en op de plaats van bestemming de inhoud los te laten. Een aantal uren later werd er gebeld met de mededeling dat de duiven waren “gelost”. Ze keerden allemaal in het hok terug. Een duivenmelker was geboren!

 Uiteindelijk heeft Luna besloten met hulp van haar vader “echt” te gaan vliegen. Alle leden van de club zijn dan ook zeer met dit meisje begaan. Kortom er zijn nog altijd jonge mensen die deze sport fascineert.

Dit verhaal greep de heren van Gantner zo aan, een meisje van 12 jaar die met duiven in competitie vliegt, dat is toch uniek! Na het horen dat ze gummi ringen met een oude klok gebruikte was de beslissing om een steentje bij te dragen snel gemaakt. Wat als Benzing haar d.m.v. professionele Equipment op weg helpt? Zo heeft Atis-Benzing Nederland op 18 juni 2013 als geschenk aan Luna een Benzing M1 in Burberry kleurstelling met 8 veld constateerantenne geïnstalleerd.

Gantner/ Benzing, Atis-Benzing en Bep van den Berg hopen dat de nieuwe Benzing equipment Luna veel plezier zullen brengen op weg naar wie weet een toekomstig kampioen?